Suriye'de iç savaş

Rejimin askeri üssü IŞİD'in elinde

IŞİD, rejimin Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentindeki son kalesi Tabaka Askeri Üssü'nü de ele geçirdi. Geri çekilen Suriye ordusu bölgeyi havadan bombalıyor.

IŞİD, daha önce rejimin kontrolündeki noktalara düzenlediği saldırılarda çok sayıda tankı ele geçirmişti. [Fotoğraf: Youtube]

ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, suriye'nin rakka kentinde rejime ait son bölge olan tabaka askeri üssü de 19 ağustos salı günü şiddetlenen çatışmalar sonrası işid'în eline geçti.

gözlemevi'ne göre, işid'in askeri üsse büyük bir saldırı başlattığı salı gününden bu yana 346'dan fazla işid üyesinin yanı sıra en az 170 rejim askeri öldü. 

gözlemevi'nin müdürü rami abdülrahman, işid'in aynı zamanda birçok askeri kontrol noktasını da ele geçirdiğini belirtti.

suriye devlet televizyonu ise rejim askerinin geri çekilmesinin ardından savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını aktardı.

anadolu ajansı'nın bölgedeki işid'e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işid tabaka askeri üssü'nü ele geçirmek için düzenlediği saldırıda 4'ü subay 250 askeri esir aldı.

işid'in ele geçirdiği tabaka askeri havalimanı rejimin bölgede elinde tuttuğu son sratejik noktaydı. havalimanından aynı zamanda birçok helikopter, tank, savaş uçağı, roket ve askeri mühimmat da bulunuyordu.

suriye rejiminin 17 ağustos'ta rakka'ya düzenlediği hava saldırısında en az 31 işid üyesi öldürülmüştü. salı günü ise işid'in tabaka askeri havalimanı'nı rejimden almak için başlattığı saldırı sonucu bölgede çatışmalar yoğunlaşmıştı.

irak-şam islam devleti (işid), irak ve suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. selefi ideolojiye sahip işid; irak, suriye, filistin ve ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004’te irak’ta kurulan ve şu anda liderliğini ebubekir el bağdadi’nin yaptığı işid, suriye ve irak’taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;