Afrika

Somali'de peş peşe saldırılar

Başkent Mogadişu'daki silahlı ve bombalı eylemler sonucu en az 13 kişi öldü, üç Türk Kızılayı görevlisi dahil onlarca kişi yaralandı.

Konular: Türk

Haberin Öne Çıkanları

Hafif yaralandılar

Uçak ambulansla dönecekler

Silah ve bomba kullanıldı

somali'nin başkenti mogadişu'da düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılar sonucu en az 13 kişi öldü, türk kızılayı konvoyunda bulunan üç türk dahil onlarca kişi ise yaralandı.

saldırılarından biri, havaalanına giden yol üzerinde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu meydana geldi. saldırıda bir somali uyruklu yardım görevlisi hayatını kaybederken, üç türk kızılayı görevlisi de yaralandı. 

kızılay yaralananların isimlerini kenan kongur, murat demirbaş ve fatih çelik olarak açıkladı ve durumlarının ciddi olmadığını belirtti. kurum tarafından yapılan açıklamada, şarapnel parçaları isabet eden bu kişilerin türkiye sağlık bakanlığı ambulans uçaklarıyla türkiye'ye getirilecekleri bildirildi. kızılay, saldırının doğrudan konvoyu hedef almadığını da aktardı.  

öte yandan, başkentin ana mahkeme binası ile çevresindeki binalara silahlı kişiler tarafından saldırılar düzenlendi.

binaları basan silahlı kişiler, içerideki kişilere ateş açarken, dışarıda da bomba yüklü araçlar patlatıldı. güvenlik güçleriyle saldırganlar arasındaki çatışmalarda, en az 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

eş şebab üstlendi

saldırıların sorumluluğunu el kaide’ye bağlı eş şebab örgütü aldı. 

somali'deki federal hükümeti devirmek istieyen şebab, ülkenin şeriat ile yönetilmesinden yana.

yaklaşık 20 yıl süren iç savaş, somali'yi dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri haline getirmiş durumda.

afrika birliği'ne bağlı birlikler bir süre önce, ülkedeki birçok bölgenin kontrolünü eş şebab'tan geri almıştı. ancak örgüt halen ülkenin güneyinin önemli bir bölümünün kontrolüne sahip.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;