Dünya
Clinton Türkiye'ye gelecek
İskandinav ve Kafkasya ülkelerini 31 Mayıs-7 Haziran arasında ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı'nın son durağı İstanbul olacak.
Haberin Öne Çıkanları
7 ülkeye gidecek
7 Haziran'da Türkiye'de
Gündem İran ve Suriye

abd dışişleri bakanı hillary clinton, istanbul'da yapılacak terörizmle mücadele küresel forumu toplantısına katılmak üzere 7 haziran'da türkiye'yi ziyaret edecek.
dışişleri bakanlığı sözcüsü victoria nuland, yaptığı yazılı açıklamada, clinton'ın 31 mayıs-7 haziran günleri arasında aralarında türkiye'nin de olduğu, yedi ülkeyi kapsayan bir tura çıkacağını duyurdu.
clinton, turunun son ayağı olan türkiye'deki temasları kapsamında, istanbul'da bakanlar düzeyinde düzenlenecek terörizmle mücadele küresel forumu toplantısının eşbaşkanlığını yapacak ve üst düzey türk yetkililerle suriye ve iran dahil olmak üzere dış politikayı ilgilendiren bir dizi konuda istişarede bulunacak.
kafkasya turu
clinton, türkiye’nin dışında danimarka, norveç, isveç, ermenistan, gürcistan ve azerbaycan gidecek. bakan, bölgesel güvenlik, demokrasi, ekonomik kalkınma ve terörle mücadele konularını ele alacak.
nuland, 4 haziran'da ermenistan'da cumhurbaşkanı serj sarkisyan ve diğer üst düzey yetkililer ile bir araya gelecek ayrıca ermeni sivil toplum liderleriyle görüşecek.
6 haziran'da gideceği azerbaycan'daise, cumhurbaşkanı ilham aliyev ve azeri sivil toplum liderleriyle biraraya gelecek.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
Yorumlar